Brugse technieker veroordeeld voor diefstal van 113.000 euro tijdens het werken aan bankautomaten

© boonchai wedmakawand Getty Images
Redactie KW

Een gewezen medewerker van het bedrijf NCR Belgium & Co werd door de rechter in Ieper veroordeeld omdat hij tijdens het werken aan bankautomaten 113.000 euro ontvreemdde. De man moet het bedrag nu teruggeven en krijgt bovendien een werkstraf van 140 uur.

De KBC-bank ontdekte op een bepaald moment kasttekorten in 11 bankautomaten in West- en Oost-Vlaanderen. Dat was onder meer het geval in Poperinge, Staden en Oudenaarde. Onderzoek bracht aan het licht dat een technieker uit Brugge, die automaten herstelde en onderhield, op een aantal van die plaatsen had gewerkt. Het parket onderzocht de zaak en kwam tot de conclusie dat het de man was die het geld moest hebben gestolen. Opvallend was dat de man 56.550 euro, precies de helft van het gestolen bedrag, in cash op zijn rekening stortte. Dat gebeurde niet in een keer en steeds werd een veelvoud van 50 euro op de rekening geplaatst, terwijl het gestolen geld bestond uit briefjes van 50 euro.

Veiligheidsprocedures

De Bruggeling, die in het verleden al werd veroordeeld voor drugsfeiten en diefstal, ontkende de feiten. Zijn raadsman wees erop dat de bank de eigen veiligheidsprocedures niet volgde.

De rechter vond in het dossier echter genoeg aanwijzingen om de beklaagde schuldig te bevinden en veroordeelde de man tot een werkstraf van 140 uur en een boete van 800 euro. Ook moet de man een schadevergoeding betalen van in totaal 115.000 euro. (CMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.