Brugse bloemist die buren belaagde moet drankverslaving aanpakken

© Getty Images/EyeEm
© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een 56-jarige bloemist heeft in de Brugse rechtbank achttien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor belaging, bedreiging, weerspannigheid en smaad.

Op 16 juli vorig jaar stond Bruggeling K.C. rond vijf uur ’s nachts in zwaar beschonken toestand voor de deur van een vrouw uit zijn buurt. De man had een mes in de handen waarop de vrouw in paniek de politie verwittigde.

Drankprobleem

Volgens de buren doolde de vijftiger, die zaakvoerder is van een bloemenwinkel, wel vaker ’s nachts over straat. “Hij belde blootsvoets of in zijn onderbroek aan bij mensen en sloeg wartaal uit”, stelde de procureur.

De man, die met een drankprobleem kampt, werd opgepakt maar weer gelost onder voorwaarden. Op 22 oktober belandde hij opnieuw achter de tralies nadat hij een verpleegster had bedreigd die hem een ontwenningsmiddel kwam toedienen. Hij probeerde ook een sigaar uit te duwen in het oog van een politieagent, die ter plaatse was gekomen na problemen met zijn zoon.

Moederdag

De procureur vroeg een voorwaardelijke bestraffing en advocaat Mathieu Langerock kon zich daarin vinden. “Toen mijn cliënt zijn zaak weer mocht openen na de eerste lockdown kon hij de vele bestellingen voor Moederdag niet aan en begon hij enorm te drinken”, pleitte hij.

Als een van de resem voorwaarden die de rechter hem oplegde moet K.C. dan ook zijn drankprobleem aanpakken. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier