Bruggeling tovert hotelkamer om tot drugshol

Twee beklaagden stuurden hun kat naar de rechtbank.© Getty Images
Twee beklaagden stuurden hun kat naar de rechtbank.© Getty Images
Redactie KW

Een 25-jarige Bruggeling riskeert twaalf maanden cel voor bezit en afleveren van drugs vanuit een hotelkamer. Nog vier anderen staan mee terecht.

Op 13 april zag de receptioniste van Flanders Hotel in de Brugse Langestraat een komen en gaan van verdachte individuen in de kamer van A.S. In de gang nam ze een indringende cannabisgeur waar en in de kamer hoorde ze discussies over prijzen en gewichten. Ze verwittigde de politie en toen die ter plaatse kwam, sloegen in de lobby drie mannen op de vlucht.

De drie renden richting Predikherenrei, maar de politie kon hen klissen. I.G. (25) gooide nog snel wat xtc en cannabis in het water en had ruim 1.200 euro op zak. B.B. (22) werd uit de struiken geplukt en had cannabis op zak.

M.B. (25) ontkende in de hotelkamer van A.S. geweest te zijn. In de kamer arresteerden de agenten naast A.S. ook kompaan D.D. (26). Die laatste gaf toe dat hij op het terras van de kamer een joint had gerookt met cannabis van A.S.

‘Geen levering’

De procureur vroeg twaalf maanden cel voor A.S. Zijn advocaat drong aan op een werkstraf. “Mijn cliënt bekent enkel het drugsbezit”, pleitte meester Yen Buytaert. “Hij heeft geen cannabis afgeleverd. In de hotelkamer werden slechts enkele grammen cannabis aangetroffen. Bij een huiszoeking in zijn woning werd niets gevonden.”

Voor de overige beklaagden vroeg de procureur tussen drie en zes maanden cel. De advocaten van M.B. en I.G. drongen eveneens aan op een werkstraf. D.D. en B.B. stuurden hun kat naar het proces. De uitspraak volgt op 4 februari. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.