Bruggeling takelt partner toe met gipsverband, bierblik en… totempaal: achttien maanden cel

© Getty Images
Redactie KW

Een 34-jarige Bruggeling heeft in de Brugse rechtbank achttien maanden cel gekregen voor brutaal partnergeweld.

Op 23 augustus vorig jaar gaf D.D. zijn vriendin op straat een vuistslag in het gezicht en enkele weken later sloeg hij haar met het gipsverband van de gebroken arm die hij had overgehouden aan een verkeersongeval. Op 5 oktober vluchtte de vrouw met een gapende hoofdwonde naar haar buurvrouw nadat D.D. haar met een vol bierblik op het hoofd had geslagen. En op 25 februari takelde D.D. de vrouw zelfs toe met een houten totempaal. Haar zoon trof haar toen bewusteloos aan in de keuken.

Gevlucht in drank

Volgens het parket sloeg D.D. op 21 oktober ook zijn eigen moeder in de maag en zette hij haar hardhandig buiten. Maar dat ontkende hij met klem. Het geweld ten aanzien van zijn vriendin minimaliseerde hij. “Dat blik was leeg”, stelde hij. Volgens de verdediging zijn D.D. en zijn vriendin elkaar waard. “Ze is ook geen doetje”, pleitte advocaat Stijn Leliaert. “Mijn cliënt was vroeger drugsverslaafd. Na de dood van zijn zus vluchtte hij in de drank.”

D.D. liep in het verleden al talrijke veroordelingen op, onder meer omdat hij samen met zijn stiefbroer de “drugsboer van Zwevegem” in coma sloeg. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten