Bruggeling riskeert twee jaar cel voor cocaïnehandel: “Had geld nodig voor zieke hond”

Redactie KW

Een 50-jarige Bruggeling riskeert twee jaar cel voor cocaïnehandel. De man verkocht naar eigen zeggen drugs om de medische kosten voor zijn zieke hond te bekostigen.

Op 9 juni vorig jaar werd C.V. staande gehouden bij een verkeerscontrole. De politie had op dat moment al vermoedens dat de Bruggeling zich inliet met drugsverkoop en besliste zijn Audi A1 te doorzoeken. In de wagen lag een pakket met 155 gram cocaïne en op een kruipzolder in zijn woning trof de politie nog eens 43 gram aan van het witte poeder.

V. liep in het verleden al meerdere veroordelingen op voor drugs, diefstal en geweld. Zijn laatste veroordeling dateert van 2011. De man gaf toe dat hij begin 2020 door financiële moeilijkheden in zijn oude gewoontes was hervallen. Hij verklaarde dat hij onder meer geld nodig had om de medische kosten voor zijn zieke hond te betalen.

Dierenvoeding

Tijdens het proces in de Brugse rechtbank vroeg de procureur naast twee jaar cel ook een verbeurdverklaring van 20.000 euro. “Een zwaar overdreven bedrag”, pleitte advocaat Luc Arnou. “Hij heeft nooit zoveel verkocht. Hij had die 150 gram in Nederland gekocht en had de maand ervoor ook al eens 75 gram gekocht.”

Volgens Arnou spendeert V. maandelijks 100 euro aan dieetvoeding voor zijn hond. “Hij rookte ook cannabis en dronk al eens een pintje op het voetbal. Met zijn inkomen raakte hij niet rond. Zijn moeder paste al eens bij, maar mijn cliënt wou haar geen geld meer vragen. Het was echter nooit zijn bedoeling om rijk te worden.”

Meester Arnou drong aan op een werkstraf voor V. De uitspraak volgt 25 november. AFr

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier