Bruggeling die liefdesrivaal met mes in de keel stak krijgt 40 maanden cel wegens poging tot moord

Redactie KW

Een 36-jarige Bruggeling heeft 40 maanden effectieve celstraf gekregen voor poging tot moord. Kevin V. stak een kennis met een mes in de keel omdat die avances had gemaakt op zijn vriendin. “Hij wou hem niet doden en van een plan was geen sprake”, pleitte zijn advocate. Maar de rechter zag dat anders.

Op 14 december vorig jaar vertelde het lief van Kevin V. hoe slachtoffer T.C. geprobeerd had om over haar rug te wrijven en haar ook een kus wou geven. Ziedend van woede trok V. naar de woning van T.C. in Dudzele maar droop weer af nadat hij er zelf twee vuistslagen had moeten incasseren. Nog steeds uit op wraak keerde V. ’s anderendaags terug, deze keer gewapend met een schroevendraaier en een mes.

“De beklaagde probeerde de toegangsdeur te forceren”, schetste de procureur de feiten. “Het slachtoffer kwam opendoen en kreeg prompt een messteek ter hoogte van het strottenhoofd. Het slachtoffer verweerde zich met een stofzuigerbuis waarna een man, die bij hem verbleef, tussenbeide kwam. Hierop sloeg de beklaagde op de vlucht.”

Moordplan

V. trok vervolgens naar Zeebrugge waar hij de woning binnendrong van de man die T.C. gered had. De politie trof hem er even later op zolder aan onder een hoop lakens. “Het staat vast dat de beklaagde het slachtoffer wou doden”, stelde de procureur. Maar de rechtbank ging nog een stapje verder en sloot ook een moordplan niet uit.

Volgens de verdediging ging het evenwel hooguit om opzettelijke slagen en verwondingen. “Van enige voorbedachtheid of oogmerk om te doden was geen sprake”, pleitte advocate Silke Brutin. “Mijn cliënt wou enkel verhaal halen, maar de situatie liep uit de hand.”

Qua strafregister hoeven Kevin V. en het slachtoffer niet voor elkaar onder te doen. V. liep in het verleden al talrijke veroordelingen op, vooral voor diefstallen. Hij kreeg ook al eens twee jaar cel voor zijn aandeel in de fatale overdosis fentanyl (zware pijnstiller, red.) van zijn vriendin. “Hij moet nog minstens zes jaar cel uitzitten. We hopen dan ook op mildheid”, besloot meester Brutin.

Het pleidooi van de verdediging ten spijt oordeelde de rechter dat er sprake was van zowel voorbedachtheid als van een oogmerk om te doden. T.C., die de steekpartij overleefde maar er wel een lelijk litteken aan overhield, stelde zich burgerlijke partij in de zaak en kreeg van de rechter een schadevergoeding toegekend van 1.500 euro.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.