Bruggeling die liefdesrivaal in de keel stak met mes riskeert 40 maanden cel

©Watcharin Panyawutso / EyeEm Getty Images
©Watcharin Panyawutso / EyeEm Getty Images
Redactie KW

Een 36-jarige Bruggeling riskeert 40 maanden cel voor poging tot doodslag. Kevin V. stak een kennis met een mes in de keel omdat die avances had gemaakt op zijn vriendin. “Hij wou hem zeker niet doden en van een plan was geen sprake”, pleitte zijn advocate.

Op 14 december vorig jaar vertelde het lief van Kevin V. hoe T.C. geprobeerd had om over haar rug te wrijven en haar ook een kus wou geven. Ziedend van woede trok V. naar de woning van T.C. in Dudzele, maar droop weer af toen hij er zelf twee vuistslagen had moeten incasseren. Nog steeds uit op wraak keerde hij ’s anderendaags terug, deze keer gewapend met een schroevendraaier en een mes. “De beklaagde probeerde de toegangsdeur te forceren”, schetste de procureur de feiten. “Het slachtoffer kwam opendoen en kreeg prompt een messteek ter hoogte van het strottenhoofd. Het slachtoffer verweerde zich met een stofzuigerbuis waarna een man, die bij hem verbleef, tussenbeide kwam. Hierop sloeg de beklaagde op de vlucht.”

Moordplan

Kevin V. keerde evenwel niet terug naar huis. Hij trok naar Zeebrugge waar hij een ruit ingooide met een fles wodka en binnendrong in de woning van de man die T.C. gered had. Hij verborg zich op zolder waar de politie hem even later aantrof onder een hoop lakens. Volgens het parket staat het vast dat hij T.C. wou doden, maar de rechtbank sloot niet uit dat er ook sprake was van een moordplan. “Van enige voorbedachtheid of oogmerk om te doden was geen sprake”, stelde advocate Silke Brutin. “Het ging ons inziens hooguit om opzettelijke slagen en verwondingen. Mijn cliënt wou enkel verhaal halen, maar de situatie liep uit de hand.”

Qua strafregister hoeven Kevin V. en het slachtoffer niet voor elkaar onder te doen. V. liep in het verleden al talrijke veroordelingen op, vooral voor diefstallen. Hij kreeg ook al eens twee jaar cel voor zijn aandeel in de fatale overdosis fentanyl ( zware pijnstiller, red .) van zijn vriendin. “Hij moet nog minstens zes jaar cel uitzitten. We hopen dan ook op mildheid”, besloot meester Brutin.

T.C., die de steekpartij overleefde maar er wel een lelijk litteken aan overhield, stelde zich burgerlijke partij in de zaak. Hij eist 1.000 euro morele schadevergoeding en ook nog eens 1.000 euro voor de esthetische schade. De uitspraak volgt op 10 mei. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.