Bruggeling die fietser bewust aanreed, riskeert jaar cel

Een 23-jarige Bruggeling riskeert een jaar voorwaardelijke celstraf omdat hij een fietser bewust zou hebben aangereden met zijn wagen. “Dit is het Wilde Westen niet”, fulmineerde de procureur.

De rechter doet uitspraak op 4 februari.© Getty Images
De rechter doet uitspraak op 4 februari.© Getty Images

Op 29 november vorig jaar was een koppel er in de Laconiastraat in Sint-Pieters getuige van hoe een Volkswagen Polo een fietser achtervolgde en probeerde omver te rijden. “Ze zagen ook hoe de bestuurder van de wagen de fietser klem reed en te lijf ging met iets dat leek op een matrak”, verduidelijkte de procureur.

“Anderen zagen dan weer een lange, grijze pijp op de grond vallen.” Volgens de getuigen sneed de wagen de fietser nog een tweede keer de pas af en zwaaide de bestuurder toen dreigend met een keukenmes. De aanrijding zelf zagen ze niet, maar ze zagen het slachtoffer verderop aan de kant staan met een kapotte fiets.

Snelrechtprocedure

Op basis van de nummerplaat kon de politie J.T. (23) identificeren. In zijn wagen werd naast een keukenmes ook een zakje cocaïne en ruim 30 gram cannabis aangetroffen. Hij werd via de snelrechtprocedure voor de rechtbank gedaagd.

“Dit is het Wilde Westen niet”, sneerde de procureur. De beklaagde gaf toe dat hij de fietser achtervolgd had. “Maar hij heeft hem niet aangereden”, pleitte advocaat Jonas Van Oyen. “Hij is uitgestapt en heeft op het wiel gestampt. Vandaar dat dit geplooid was.”

Volgens Van Oyen stal het slachtoffer ooit 400 euro van zijn cliënt. “Toen hij hem die avond tegenkwam, ging hij hem achterna. Maar hij heeft hem niet geslagen. Dat mes gebruikt mijn cliënt om ’s middags te eten. Hij werkt namelijk in de bouw”.

J.T. liep eerder al veroordelingen op voor slagen en weerspannigheid. De uitspraak volgt op 4 februari. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.