Bruggeling die broer neerstak na ruzie over “puinhoop” in keuken krijgt alsnog vijf jaar effectief

© iStock
Redactie KW

Een 32-jarige Bruggeling heeft alsnog vijf jaar effectieve gevangenisstraf gekregen voor poging tot doodslag op zijn broer. Dévy D. kreeg in 2017 vijf jaar cel met uitstel, maar lapte zijn voorwaarden aan zijn laars.

Sinds de scheiding van hun ouders hadden Dévy D. (27) en zijn jongere broer D.D. uit Sint-Kruis wel vaker ruzie. Op 2 februari 2015 verwondde Dévy zijn broer met een briefopener tijdens een schermutseling over het al dan niet aanzetten van de verwarming. Het slachtoffer liep toen slechts lichte verwondingen op.

Pokémonjacht

In de nacht van 20 op 21 juli 2016 escaleerde de situatie. Toen Dévy D. thuiskwam van Pokémonjacht, maakte hij zich kwaad over de puinhoop die zijn broer had achtergelaten in de keuken. Het kwam tot een ruzie waarbij Dévy zijn broer met een zakmes in de buik stak. Het slachtoffer belandde een doorgesneden rib in het ziekenhuis, maar overleefde de feiten.

Studies

Dévy D. kwam na drie maanden voorhechtenis weer vrij en kreeg in november 2017 vijf jaar voorwaardelijke celstraf opgelegd. Maar opdat hij die niet naleefde vroeg de procureur om het uitstel te herroepen. Advocaat Bart Bleyaert vroeg om dat niet te doen. “De communicatie tussen mijn cliënt en zijn justitieassistent verloopt inderdaad niet vlot”, pleitte hij. “Maar hij laat zich psychologisch begeleiden. Hij lijdt zwaar onder het overlijden van zijn broer, die in april 2019 om het leven kwam, vermoedelijk door een overdosis. Nu wil hij studies aanvatten, dus hopelijk krijgt hij nog een kans.” (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier