Bruggeling dealt cocaïne om “kosten voor zieke hond” te kunnen betalen: 30 maanden cel

Redactie KW

Een 50-jarige Bruggeling heeft in de Brugse rechtbank dertig maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor cocaïnehandel. Naar eigen zeggen verkocht de man drugs om de medische kosten voor zijn zieke hond te bekostigen.

Op 9 juni vorig jaar werd C.V. staande gehouden bij een verkeerscontrole. De politie had op dat moment al vermoedens dat de Bruggeling zich inliet met drugsverkoop en trof in zijn wagen een pakket met 155 gram cocaïne aan. Op een kruipzolder in zijn woning werd nog eens 43 gram van het witte poeder gevonden.

V. liep in het verleden al meerdere veroordelingen op voor drugs, diefstal en geweld. Zijn laatste veroordeling dateerde van 2011. De man gaf toe dat hij begin 2020 door financiële moeilijkheden in zijn oude gewoontes was hervallen. Hij verklaarde dat hij onder meer geld nodig had om de medische kosten voor zijn zieke hond te betalen.

3.000 euro

De procureur vroeg naast twee jaar cel ook een verbeurdverklaring van 20.000 euro. “Een zwaar overdreven bedrag”, pleitte advocaat Luc Arnou. “Hij heeft nooit zoveel verkocht. Hij had die 150 gram in Nederland gekocht en had de maand ervoor ook al eens 75 gram gekocht.”

Volgens Arnou spendeert V. maandelijks 100 euro aan dieetvoeding voor zijn hond. “Hij rookte ook cannabis en drinkt al eens een pintje op het voetbal. Met zijn inkomen kwam hij echter niet rond en hij wou ook niet langer geld vragen aan zijn moeder. Het was nooit zijn bedoeling om rijk te worden.”

Meester Arnou drong aan op een werkstraf, maar de rechter ging daar donderdag niet op in. Hij beperkte de verbeurdverklaring wel tot 3.000 euro.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.