Broers voor rechter na zware slagen aan De Viking: “die man had doodgeslagen kunnen zijn”

De feiten vonden plaats aan het bekende danscafé langs de Leopold II-Laan in Oostduinkerke.© JH
De feiten vonden plaats aan het bekende danscafé langs de Leopold II-Laan in Oostduinkerke.© JH
Redactie KW

Vier twintigers, telkens twee broers, moeten zich verantwoorden voor het toedienen van zware slagen aan een man in uitgaanscafé De Viking in Oostduinkerke. “Bekijk zeker eens de beelden, mevrouw de rechter. Die man had doodgeslagen kunnen zijn”, sprak de procureur.

De feiten aan het bekende danscafé langs de Leopold II-Laan in Oostduinkerke gebeurden op 30 november 2019 om 6 uur ’s ochtends. Volgens de procureur was slachtoffer K.S. duidelijk dronken en viel hij de broers binnen lastig. “Het klopt dat K.S. zelf vervelend deed en opmerkingen maakte over het ex-lief en de dochter van een van de beklaagden”, sprak hij. “K.S. werd buitengezet door de buitenwipper maar het viertal volgde hem en gaf hem buiten een hele reeks slagen en stampen, zelfs toen hij bewusteloos op de grond lag. Ze lieten hem bovendien zo achter. Je moet de beelden eens bekijken, ze komen precies uit een Amerikaanse geweldfilm. Het zijn zeer zware slagen, die man had zomaar doodgeslagen kunnen worden. Ik vorder 8 maanden cel en 1.200 euro boete voor elk.”

Vijf uren uitgedaagd

Het viertal, de broers S.D. (24) en S.D. (22), en de broers T.D. (24) en S.D. (22) uit Nieuwpoort en Middelkerke, zijn het daar niet mee eens. “Integendeel, die jongen had ons al vijf uren aan een stuk uitgedaagd en telkens bleven wij kalm”, klonk het in koor. “Maar buiten bleef hij maar de confrontatie opzoeken. Hij stond stijf van de drugs, dat weet iedereen. Hij deelde de eerste klappen uit en vernielde een halsketting ter waarde van 1.000 euro van ons. Pas dan gaven we hem enkele klappen. Maar we lieten hem niet achter en vertrokken pas met de taxi nadat de MUG ter plaatse was. Wij zijn geen vechtersbazen, het moet al erg zijn om ons zo kwaad te krijgen om te vechten.”

De vier vroegen een werkstraf. Vonnis op 12 februari. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier