Broers terecht voor aanval op dj aan Spillebad, meisje verdacht van lokken in hinderlaag

Redactie KW

Twee broers uit Roeselare die op 17 mei 2018 aan het Spillebad in Roeselare dj Bryan Vandecasteele uit Oostnieuwkerke (Staden) in elkaar sloegen, riskeren 6 tot 8 maanden cel. Net als het meisje dat hem lokte, stonden ze voor de correctionele rechtbank in Kortrijk terecht. Een derde minderjarige broer kreeg zijn straf via de jeugdrechter.

De broers waren niet te spreken over seksueel getinte sms’jes die Bryan in het verleden nog naar het meisje had gestuurd. Baptiste M. (29) had immers een relatie met het meisje en vatte het plan op om Bryan eens een lesje te leren. Met de gsm van het meisje regelde hij aan het zwembad een afspraakje. Dat verbaasde Bryan wel, want hij had al maanden niet meer van haar gehoord en liet haar met rust toen hij hoorde dat ze een vriend had.

Hersenschudding en gebroken vinger

Toen Bryan op 17 mei 2018 aan het zwembad arriveerde, zag hij Nikita D. als eerste. Ze lokte hem mee naar de zijkant omdat ze nog een sigaret wou roken. Plots daagde Baptiste M. op en viel Bryan met een stok aan. Wat verderop was ook zijn minderjarige broer en broer Maxime (33) aanwezig. Het kwam tot slagen en schoppen. Bryan liep een hersenschudding en een gebroken vinger op.

“Maar het klopt niet dat het slachtoffer zelf geen slagen heeft uitgedeeld”, klonk het bij de verdediging van Baptiste M. “Hij wilde alleen maar praten. Zijn jongste broer liep achter hem aan waardoor het tot een gevecht kwam.” Volgens broer Maxime deelde hij zelf geen slagen uit en kwam hij zelfs tussen om het gevecht te doen stoppen. Hij vroeg net als Nikita D. de vrijspraak. “Ze wist niet dat er slagen zouden vallen”, aldus haar advocaat. “Ze lachte mee toen de seksueel getinte sms’en werden voorgelezen maar nam het initiatief om de slagen te doen stoppen.”

Kort na de feiten had Bryan de indruk dat Nikita D. de leiding had over het hele gebeuren. Ze blokkeerde hem onmiddellijk op Facebook. Vonnis op 1 februari. (LSi)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.