Broers staan terecht voor zware slagen aan agente na dronken feestje

© gf
© gf
Redactie KW

Een agente van de politiezone Midow ondervindt na een geval van agressie in Meulebeke eind 2018 nog altijd blijvende gevolgen. Ze hield de interventiedienst voor bekeken en verhuisde naar de recherche. De twee broers uit Izegem en Ingelmunster die het leed veroorzaakten, staan voor de correctionele rechtbank in Kortrijk terecht en riskeren maar liefst 5 jaar cel. “Geweld tegen de politie kan niet getolereerd worden”, aldus de openbare aanklager.

Eind 2018 snelden twee inspecteurs van de politiezone Midow in de vroege ochtenduurtjes naar een feestje in Meulebeke dat uit de hand liep. Joni P. (31) was ladderzat, liep de weg op en stak naar passanten zijn middelvinger uit. Auto’s moesten uitwijken om een aanrijding te vermijden. Joni – die toen nog in Meulebeke woonde maar ondertussen naar Ingelmunster verhuisde – stelde de tussenkomst van de politie niet op prijs maar kon toch in bedwang gehouden worden. Dat werkte voor broer Jens P. (29) uit Izegem echter als een rode lap op een stier. Samen deelden de broers zware klappen uit. Vooral de vrouwelijke agente moest het ontgelden. Ze houdt er nog altijd gevolgen aan over en vroeg een schadevergoeding van zo’n 34.000 euro.

“Dit was voor jullie een nachtje vertier, voor mij zijn er levenslange gevolgen”, confronteerde de agenten de broers met hun daden. “Als ik slaap, word ik wakker van de pijn. Als ik sport, heb ik pijn.” De openbare aanklager eiste een strenge celstraf van maar liefst 5 jaar, waarvan 8 maanden effectief. Ook met een werkstraf van 150 uren kon het zich verzoenen.

Dom geweest

De broers boden de twee politie-inspecteurs hun excuses aan. “Ik ben dom geweest”, gaf Jens toe. “Moest ik kunnen, ik draaide de tijd terug. Alcohol was de trigger. Het maakt van mij een ander mens. Ik word binnenkort papa en kan het me niet veroorloven in de cel te moeten gaan zitten.”

“Tijdens de week ging ik hard werken, maar tijdens de weekends dronk ik tot ik er bij neerviel”, vertelde Joni P. “Met alle gevolgen en veroordelingen tot gevolg. Daarom besliste ik om geen alcohol meer te drinken. Op het moment zelf sta je daar niet bij stil. Het was nooit de bedoeling. Ik ben bereid een werkstraf uit te voeren. Nu al werk ik van ’s morgens tot ’s avonds als bouwvakker om mijn schulden af te betalen. Vonnis op 15 maart. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.