Bom aan voordeur bleek half opgeblazen bal: “Cadeautje voor de kinderen”

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 53-jarige man uit Bissegem moest zich voor de rechter verantwoorden voor het dreigen met een bomaanslag.

Hij dreigde er via sms eerst mee zijn ex een kopje kleiner te maken en een bom aan de deur van zijn ex-schoonmoeder te leggen. Toen hij wat later een half opgeblazen bal aan die deur legde, was er paniek.

“Ik was moe en wou slapen. Mijn ex bleef me maar telefoneren. Daarom stuurde ik ‘I kill you’. “Maar ik had natuurlijk niet echt de bedoeling haar te doden”, verdedigde de man van Dominicaanse origine zich voor de rechtbank.

“Even later stuurde hij me ook dat hij een bom zou leggen aan de deur van mijn moeder”, aldus zijn ex. “Ik was ongerust en liet dat aan mijn mama weten.”

Even later zag de moeder S.S. aan haar voordeur opduiken. Hij legde er iets neer wat op een half opgeblazen bal leek. “Ik sloeg in paniek en belde de politie”, aldus de vrouw. Wat volgde was een interventie van de politie en zelfs de ontmijningsdienst Dovo. De ‘bom’ bleek uiteindelijk effectief een half opgeblazen bal. “Het was een cadeautje voor de kinderen van mijn ex-schoonbroer”, aldus S.S. “Ik wist dat ze bij mijn ex-schoonmoeder verbleven. Ik ga veel werken en heb geen tijd om me met domme dingen bezig te houden.”

“Het is een zachtaardige, harde werker”, moesten ook zijn ex en ex-schoonmoeder toegeven. Afwachten tot 26 april of de rechter een vrijspraak in petto heeft. Zijn ex en ex-schoonmoeder vroegen in ieder geval geen schadevergoeding. (LSi)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.