Boete en rijverbod voor ‘fitste man van België’ uit Ledegem

“Je bent nu misschien de fitste man van België, maar zorg er voor dat je niet ooit de meest geflitste man van België wordt.” Met een kwinkslag wees politierechter Philip Hoste de 25-jarige automobilist Jelle Hoste uit Ledegem terecht omdat hij op de Rijksweg in Lendelede 123 km/u reed. Het leverde hem een boete van 400 euro en een rijverbod van 8 dagen op.

© iStock
© iStock

Jelle Hoste is Belgisch crossfitkampioen. Crossfit is een vorm van fitness die elementen uit gewichtheffen, gymnastiek en atletiek, maar evengoed uit fietsen, basketbal, roeien of zwemmen combineert. De toppers in die discipline zijn dan ook heel allround atleten. In 2020 kroonde Jelle Hoste uit Ledegem zich tot ‘de fitste man van België’, met een kwalificatie voor de Crossfit Games in Amerika tot gevolg.

Flitswagen

Maar op 1 mei 2020 passeerde hij met zijn auto op de Rijksweg (N36) in Lendelede aan 123 km/u een flitswagen van de politiezone Vlas. Op die plek is slechts 70 km/u toegelaten. Als zelf gepassioneerd crossfitter verdedigde advocaat Thomas Vandemeulebroucke Jelle Hoste met veel vuur. “Hij heeft een blanco strafregister. Dit is een eenmalige overtreding”, pleitte hij. “Naast zijn vaste job spendeert deze jongeman veel tijd aan zijn sport.” (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.