Blankenbergse kapper riskeert twee jaar cel voor cocaïnehandel vanuit salon

©razyph iStock
©razyph iStock
Redactie KW

Een Blankenbergse kapper riskeert in de Brugse rechtbank twee jaar cel voor cocaïneverkoop vanuit zijn zaak. Voor het kopstuk achter de drugshandel vraagt het parket vijf jaar celstraf.

In totaal zes personen moeten zich voor de strafrechter in Brugge verantwoorden voor cocaïnehandel in Blankenberge. Het gerecht kreeg de bende eind mei vorig jaar in het vizier. Het vermeende kopstuk, Mohamed E. (30) ging zich in Antwerpen bevoorraden en verkocht de drugs aanvankelijk vanuit de kapperszaak van Dylan L. (25), die na verloop van tijd ook zelf cocaïne verkocht zou hebben. Volgens de procureur verkocht de bende een kilogram cocaïne aan minstens dertig klanten.

De procureur vroeg voor Mohamed E. vijf jaar cel en een verbeurdverklaring van 50.000 euro. Ze verwees daarbij onder meer naar zijn beladen strafregister. E. betwistte zijn leiderspositie. “Na bijna acht maanden voorhechtenis hoopt hij vrij te kunnen komen onder voorwaarden”, pleitte advocaat Anthony Mallego. Nigel B. (27) legde de contacten met het plaatselijke cliënteel. Zijn taak werd later overgenomen door de Nico C. (44) De procureur vroeg 37 maanden cel voor de twee, die benadrukten dat ze zelf met een cocaïneverslaving kampen.

Nieuwe zaak starten

Voor kapper Dylan L. vroeg de procureur twee jaar cel en de sluiting van zijn zaak. De man ontkent dat hij zelf drugs verkocht. “Met minderjarigen in mijn zaak kon ik mij dat niet permitteren”, stelde hij. “Ik verwees enkel klanten door.” Volgens advocate Nadia Lorenzetti heeft L. niets overgehouden aan zijn diensten voor de bende. “Tijdens zijn zeven maanden voorhechtenis heeft hij volledig gekapt met het drugsmilieu. Hij gebruikt geen cocaïne meer en wil binnenkort met een nieuwe zaak starten op een andere locatie. Hij is zeker bereid om voorwaarden te volgen.”

Voor nog twee anderen vroeg het parket tien maanden en een jaar cel. De uitspraak volgt op 26 april. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.