Blankenbergse heroïnedealers die zich lieten bevoorraden door Franse koeriers riskeren tot 37 maanden cel

Redactie KW

Vijf Blankenbergenaars en een jong vrouw uit het Noord-Franse Roubaix riskeren in de Brugse rechtbank tot 37 maanden effectieve celstraf voor heroïnehandel. De bende liet zich met koeriers bevoorraden vanuit Frankrijk.

Het parket kwam de handel op het spoor toen het informatie in handen kreeg dat Blankenbergenaar Yoeri B. (53) heroïne verkocht in opdracht van Nathan G. (29) en zijn kompaan Alain M. (53). Verder onderzoek wees uit dat ze samenwerkten met een Franse organisatie. “Koeriers brachten de drugs van Frankrijk naar Blankenberge waar plaatselijke dealers ze verder verdeelden”, aldus de procureur.

Telefoontaps wezen uit dat Blankenbergenaars Jacky D. (36) en Mike D. (39) tot het netwerk van lokale dealers behoorden. Het onderzoek kwam in een stroomversnelling toen in Knokke-Heist een man om het leven kwam. Het slachtoffer had immers met Nathan G. gebeld over een heroïnedeal.

50 euro per rit

Op 24 maart konden de speurders een Citroën met Franse nummerplaat onderscheppen die op weg was naar Jacky D. Aan het stuur zat de 20-jarige C.G. uit Roubaix. De studente had 102 gram heroïne bij zich en de Waze-app op haar gsm wees uit dat ze ook al leveringen had gedaan in Brugge, Kortrijk, Avelgem en Anzegem. Naar eigen zeggen werd ze onder druk gezet en kreeg ze 50 euro per rit.

Het parket becijferde dat het handeltje sinds 1 februari vorig jaar om en bij de 78.000 euro opbracht. De procureur vroeg om dit bedrag verbeurd te verklaren. De vijf Blankenbergenaars vroegen een voorwaardelijke straf, de Française vroeg de gunst van de opschorting. De uitspraak volgt op 20 december.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.