Bewoonster van woning waar 38-jarige Bruggeling stierf aangehouden voor onopzettelijke doding en schuldig verzuim

“De vrouw werd aangehouden wegens onopzettelijke doding en schuldig verzuim”, meldt het parket van Brugge. © JH
Redactie KW

De bewoonster van een sociale woning in de Torhoutsestraat in Ruddervoorde werd dinsdag door de onderzoeksrechter aangehouden nadat een 38-jarige Bruggeling zondag in haar woning in verdachte omstandigheden stierf. Vermoedelijk stierf hij aan een overdosis drugs. “De vrouw werd aangehouden wegens onopzettelijke doding en schuldig verzuim”, meldt het parket van Brugge.

Het was zondagmiddag toen bij de hulpdiensten een melding binnenliep om dringend naar een woning in de Torhoutsestraat in Ruddervoorde te gaan. Een 38-jarige Bruggeling verkeerde er in nood maar bij aankomst van de hulpdiensten was de man reeds overleden. De politie Het Houtsche nam de plaats zondagmiddag de hele middag in beslag en verwittigde het parket dat een onderzoek opende. Vermoedelijk stierf de man door een overdosis aan drugs want volgens het Brugse parket wijst alles in die richting. Intussen blijkt de bewoonster van het pand opgepakt. “De vrouw werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brugge”, meldt het parket.

Wachten op toxicologisch onderzoek

“Ze werd aangehouden op verdenking van onopzettelijke doding en schuld verzuim.” Dat betekent dat de vrouw wellicht aanwezig was toen de Bruggeling, een vriend van haar, overleed maar niet ingreep. Of het slachtoffer overleed aan een drugsdosis is nog niet duidelijk want daarvoor is het wachten op de resultaten van het toxicologisch onderzoek. De vrouw werd dus niet aangehouden voor het verschaffen van drugs want daarover bestaat nog geen duidelijkheid. Het onderzoek loopt wel verder. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.