Beroofde jongeman voor rechter voor verkoop namaak Airpods

De rechter doet uitspraak op 2 april.© Getty Images
De rechter doet uitspraak op 2 april.© Getty Images
Redactie KW

Een 25-jarige man van Afghaanse origine uit Hooglede moest zich bij de strafrechter in Veurne verantwoorden voor het bezit en de verkoop van 54 namaak Airpods van Apple. Opvallend: de feiten kwamen pas aan het licht toen H.M. bij de verkoop zélf beroofd werd.

Op 6 december vorig jaar werd de politie opgeroepen door H.M. zelf. Die had via Facebook contact gezocht met een koper om een grote lading Apple Airpods te verkopen. Er ontstond echter discussie over de prijs waarop H.M. klappen kreeg en beroofd werd van ongeveer 40 stuks van die Airpods.

Ripdeal

“Hij belde na die ripdeal de politie op die ter plaatse kwam en de betrokkenen kon verhoren”, sprak de procureur. “Daaruit bleek dat de Airpods die H.M. te koop heeft aangeboden vals waren. Dat betwist hij ook niet, hij wist immers dat het namaak was. Ik vorder een geldboete van 4.000 euro.”

De zaak van de ripdeal zelf zal, als de zaak verwezen wordt, behandeld worden in de rechtbank van Kortrijk. Voor namaak is de rechtbank van Veurne exclusief bevoegd. H.M. liet zich bijstaan door een advocaat. “Hij wist inderdaad dat het namaak was, maar dan wel van een heel goede kwaliteit. Hij had niet de bedoeling ze te verkopen.”

“Zelf slachtoffer”

“Hij kocht die lang geleden aan via Marketplace en zou ze aan vrienden en familie geven in Afghanistan. Maar door de coronacrisis kan hij niet afreizen en bleef hij met de Airpods zitten. Daarom verkocht hij ze. Een eenmalige actie, hij zou geen handel in namaak starten.”

“Hij is zelf slachtoffer in de zaak want naast de gestolen Airpods werd hij ook nog eens 5.100 euro afhandig gemaakt. Geld dat opzij lag voor de aankoop van een auto. Ik vraag de opschorting van straf.” Vonnis op 2 april. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.