Bejaarde vinkenvanger uit Desselgem riskeert 1.600 euro boete: “Dat is voor hem een volledige maand pensioen”

Redactie KW

Er hangt de 83-jarige Paul L. uit Desselgem een boete van 1.600 euro boven het hoofd voor het illegaal vangen van vogels. “Dat is een volledig maandpensioen voor hem”, zei Pauls advocaat, die tevergeefs om de opschorting vroeg.

Op 22 oktober vorig jaar vond het agentschap Natuur en Bos enkel kooitjes met lokvogels die aan bomen hingen in de tuin van Pauls zoon. “In de serre troffen ze ook enkele vangtuigen en netten aan”, zei de procureur. “Die bleken van zijn vader te zijn. Bij een huiszoeking daar vonden ze ook enkele vogelklemmen. De beklaagde ging plots naar de zolder, waar aan een dakraam een constructie hing om vogels te vangen, en liet twee vinken los.”

Zijn advocaat vroeg zich af waarom zijn cliënt voor zeven gevonden vogels voor de correctionele rechtbank moest komen. “Grotere dossiers werden al door de milieupolitie afgehandeld. Sinds de inval in zijn huis kampt hij met hartproblemen en nu wordt hij nogmaals aan de schandpaal genageld.”

De procureur gaf negatief advies voor de gevraagde opschorting of uitstel voor de boete van 1.600 euro. Vonnis op 7 juli. (JF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.