Baby van 7 maanden test positief op cocaïne

Na een feestje in bar De Chalet in Meulebeke waarbij zijn ouders wat cocaïne gebruikten, testte een baby van 7 maanden positief op de harddrugs. De vader en moeder uit Kortrijk stonden voor de rechter terecht voor hun eigen druggebruik en het onopzettelijk toedienen van drugs aan hun zoontje.

De baby zou per ongeluk de cocaïne binnengekregen hebben. (illustratiebeeld)© Getty Images/iStockphoto
De baby zou per ongeluk de cocaïne binnengekregen hebben. (illustratiebeeld)© Getty Images/iStockphoto

Op 18 maart 2020 meldde het ziekenhuis in Kortrijk aan het parket dat er een baby van amper 7 maanden oud positief had getest op cocaïne. Die drugs was in de urine van het jongetje gevonden. Er volgde meteen een onderzoek waaruit bleek dat de ouders uit Kortrijk, 34 en 29 jaar oud, twee dagen voordien aanwezig waren geweest op een feestje in bar De Chalet langs de Brugsesteenweg in Meulebeke.

Terwijl hun baby boven lag te slapen, deden ze zich te goed aan het witte spul. Na het snuiven, zorgde een loopneus bij de vader er wellicht voor dat ook de baby het binnen kreeg . De openbare aanklager eiste een celstraf van 9 tot 12 maanden voor de ouders.

‘Lesje geleerd’

“Ik heb veel spijt en kan de klok jammer genoeg niet meer terugdraaien”, boog vader Y.D. nederig het hoofd voor de rechter. “Ik doe er nu alles aan om op het rechte pad, weg van de drugs, te blijven. “Ik heb mijn lesje geleerd.”

Ook zijn echtgenote klonk berouwvol. “Zo’n ongelukje zal geen tweede keer gebeuren”, beloofde ze. “Drugs hoort niet bij onze manier van leven.” Vonnis op 2 februari. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.