Automobilist (36) veroordeeld voor verkeersagressie en slag aan oma doelman Wouter Biebauw

Het slachtoffer is de 83-jarige oma van SV Roeselare-doelman Wouter Biebauw.© BELGA
Het slachtoffer is de 83-jarige oma van SV Roeselare-doelman Wouter Biebauw.© BELGA
Redactie KW

Een 36-jarige automobilist uit Anzegem is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden en een boete van 400 euro omdat hij op donderdag 9 januari 2020 bij een geval van verkeersagressie de 83-jarige oma van doelman Wouter Biebauw (SV Roeselare) een slag in het gezicht gaf. Hij had zijn onschuld tot op de rechtbank staande gehouden.

Mariette Vroman reed op 9 januari 2020 met haar wagen naar de misviering in Kapel Ter Ruste in Deerlijk. Rond 7.55 uur wou ze in de Breestraat linksaf naar de Waregemstraat inslaan. Daarvoor moest ze wel eerst aan de verkeerslichten wachten. Door het drukke verkeer kon ze niet inslaan naar links. Het verkeerslicht sprong op groen en opnieuw op rood. Ze wachtte nogmaals haar beurt af. Dat enerveerde Michael D. (36) uit Anzegem. Hij had net zijn kinderen aan school afgezet en was op weg naar zijn dagtaak. Met de claxon van de wagen liet hij zijn ongenoegen blijken.

Nadat beide wagens de Waregemstraat waren ingedraaid, haalde Michael D. de bejaarde dame in maar hield wat verderop halt. Hij stapte uit om verhaal te halen en sloeg volgens de openbare aanklager door het opengedraaide raam de dame in het gezicht. Daarna stapte hij opnieuw in zijn wagen en vertrok. Mariette kon evenwel de nummerplaat onthouden en diende klacht in bij de politie. Toen ze aan de misviering arriveerde, merkten aanwezigen op dat haar gezicht bloedde.”

Alleen een woordenwisseling”

“Er was een woordenwisseling maar ik deelde geen slag uit”, bleef Michael D. op de rechtbank in Kortrijk zijn onschuld staande houden. “Mevrouw liet eerst een groen licht passeren en ging dan plots bruusk in de remmen”, vervolgde zijn advocaat. “Ik stapte uit om haar op haar gevaarlijk rijgedrag te wijzen maar heb haar nooit geslagen”, vulde Michael D. nog aan. Plots zag hij dat hij op sociale media als verkeersagressor werd afgeschilderd. Hij wist niet wat hem overkwam en stapte zelf naar de politie. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten