Asielzoekers die tabak stelen in Colruyt Koksijde zijn veroordeeld

© JH
Redactie KW

Drie voormalige asielzoekers van het asielcentrum in Koksijde zijn veroordeeld tot effectieve celstraffen voor meerdere tabaksdiefstallen in de Colruyt van Koksijde. De drie zijn intussen geen bewoner meer van het asielcentrum en allen lieten ze verstek.

De diefstallen werden allemaal gepleegd in september en oktober vorig jaar. Op 29 september, 12 en 13 oktober en tweemaal op 14 oktober trok het Bosnische koppel S. naar de Colruyt in Koksijde om tabak te stelen. Daarbij werden ze tweemaal vergezeld van een vriend van de man. Ze stopten de waren telkens onder hun kledij. “Het ging zowel om pakken losse tabak, filters als pakjes sigaretten van verschillende merken zoals Gauloise, Pall Mall en Camel”, sprak de procureur.

Daders spoorloos

“Het deed er hen niet echt toe. De buit bedraagt op die manier enkele honderden euro’s. De feiten werden vastgesteld door de winkel zelf maar de daders nadien verhoren lukte niet. Toen de politie hen wilde bezoeken in het asielcentrum bleken de twee mannen daar reeds vertrokken te zijn. Ze waren meer niet dan wel ingeschreven en vertrokken opeens. De vrouw van het koppel kon wel verhoord worden en gaf de feiten toe maar vertrok daarna ook. Sindsdien zijn de drie daders spoorloos.

De Colruyt van Koksijde kreeg een tijdlang wel meer af te rekenen met dergelijke diefstallen. Het was er toen een tijdlang zelfs een plaag.” Twee van hen kregen zes maanden effectieve celstraf en 800 euro boete, de derde vier maanden en 800 euro. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.