Asielzoeker riskeert 18 maanden celstraf voor aandeel in steekpartij in carwash

Een discussie ontaardde in een messteek. © Pixabay
Redactie KW

Een 23-jarige Afghaan riskeert voor de Brugse strafrechtbank 18 maanden cel voor zijn aandeel in een gewelddadige diefstal in een Middelkerkse carwash. De uitbater kreeg daarbij een messteek in de rug.

In de ochtend van 26 juni vorig jaar wachtte Sulaiman S. samen met een kompaan het slachtoffer op aan de carwash. Toen die laatste rond 8 uur arriveerde en uit zijn wagen stapte kwam het tot een hevige discussie over de beëindiging van het arbeidscontract van S., die nog geld tegoed had. De discussie ontaardde in een gevecht waarbij de kompaan van S. volgens het openbaar ministerie een mes bovenhaalde en daarmee in de rug stak van de uitbater. Die hield daar een wonde van drie centimeter diep aan over.

Bebloed lemmet

Volgens de procureur werden het bebloede lemmet en handvat van het mes ter plaatse teruggevonden. “Volgens een getuige was er een paar dagen eerder ook al met een mes gezwaaid tijdens een discussie”, stelde ze. Tijdens het gevecht verloor het slachtoffer een rolletje met ongeveer 2.000 euro cash geld en zijn portefeuille, met daarin 120 euro. Volgens de procureur graaide S. het geld na de steekpartij mee. De kompaan kon nooit worden geïdentificeerd waardoor S. als enige voor de rechtbank werd gedaagd.

Geen schadevergoeding

De uitbater en zaakvoerder woonden dinsdag het proces bij, maar vroegen geen schadevergoeding. “We vergeven het hem”, stelden ze. De verdediging drong aan op de vrijspraak. “Mijn cliënt verblijft in een asielcentrum en was blij dat hij kon werken in die carwash, maar kreeg geen geld te zien”, stelde Blomme. “Maar mijn cliënt ontkent met klem dat hij dat geld stal. De slachtoffers vragen vandaag nota bene zelfs geen schadevergoeding. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Volgens mijn cliënt was het trouwens de uitbater die naar dat mes greep.”

De rechtbank doet uitspraak op 21 februari. AFr

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.