Ardooise vrouw die partner probeerde te doden met schaar en keukenmessen mag gevangenis verlaten

© boonchai wedmakawand Getty Images
Redactie KW

Een 31-jarige vrouw uit Ardooie heeft in de Brugse rechtbank 30 maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor poging tot doodslag op haar partner. K.L. takelde het slachtoffer toe met een schaar en drie keukenmessen. Naar eigen zeggen wou ze de man niet doden.

K.L. en het slachtoffer hielden er een knipperlichtrelatie op na. Maar de man had ook nog een echtgenote en dat zorgde geregeld voor spanningen. In de nacht van 17 op 18 juli vorig jaar escaleerde de situatie toen de man ermee gedreigd had om terug te keren naar zijn vrouw.

Volgens het parket sloeg en beet de vrouw het slachtoffer en verwondde ze hem ook met een schaar. Daarna haalde ze in de keuken drie messen waarmee ze de man zes diepe messteken toediende in de borstkas en de rug.

Het slachtoffer kon zich verschansen in de badkamer tot de politie arriveerde. Die kon de vrouw op het buitenterras arresteren met een bebloed mes in handen. Ze ging hysterisch te keer en volgens het slachtoffer had ze ermee gedreigd hem te doden. De verwondingen vielen al bij al mee en daags na de feiten mocht de man het ziekenhuis alweer verlaten.

Alcoholprobleem

Volgens de verdediging was er van een oogmerk om te doden geen sprake. “Mijn cliënte kampt met een alcoholprobleem en zou baat hebben bij voorwaarden”, pleitte meester Michiel Van Eeckhoutte. “Er was de avond van de feiten veel drank gevloeid, maar mijn cliënte wou het slachtoffer zeker niet doden. De oppervlakkige verwondingen bewijzen dit. Er was sprake van wederzijds geweld. Maar mijn cliënte heeft overdreven gereageerd en wil in behandeling voor haar drankprobleem.”

De procureur vroeg een celstraf, deels gekoppeld aan voorwaarden voor K.L., die nog steeds een relatie heeft met het slachtoffer. De rechter ging maandag in op het verzoek van de verdediging en legde K.L. 30 maanden voorwaardelijke celstraf op. De Ardooise, die sinds de feiten in de cel zat, mag met andere woorden de gevangenis verlaten. De vrouw kreeg onder meer een strikt alcoholverbod opgelegd en moet ook in behandeling voor haar drankverslaving. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.