Ardooise smokkelt cannabis en ketamine binnen in gevangenis tijdens bezoekje aan schoonbroer

Redactie KW

Een 38-jarige vrouw uit Ardooie riskeert zeven maanden cel omdat ze aanzienlijke hoeveelheden drugs binnenbracht in de Brugse gevangenis. Naar eigen zeggen werd ze onder druk gezet.

Op 15 mei bracht L.L. in de Brugse gevangenis een bezoekje aan haar schoonbroer D.D., die veroordelingen opliep voor onder meer drugsfeiten en een knokpartij in de Quick in Sint-Andries. In de bezoekerszaal liet de Ardooise een pakket vallen waarin 56 gram cannabis en 2,6 gram ketamine bleek te zitten. Cipiers zagen hoe ze met haar voet de val van het pakket probeerde te breken.

Onder druk gezet

L.L. beweerde dat ze op de parking van de gevangenis door een agressieve vreemdeling onder druk was gezet om het pakket mee naar binnen te nemen en aan D.D. te overhandigen. “Ze wist naar eigen zeggen niet wat erin zat”, verduidelijkte de procureur dinsdag in de Brugse strafrechtbank. “Vreemd, want haar schoonbroer is gekend voor drugsfeiten.”

De verdediging drong aan op de vrijspraak. “Mijn cliënte is door anderen in dit dossier beland”, pleitte meester Nadia Lorenzetti. “Zij past ook helemaal niet in het proiel van iemand die zich met drugssmokkel bezighoudt.” De uitspraak volgt op 25 november.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier