Man met voetenfetisj krijgt opschorting van straf voor cyberlokking, wel resem voorwaarden

©Watcharin Panyawutso / EyeEm Getty Images
©Watcharin Panyawutso / EyeEm Getty Images
Redactie KW

Een 28-jarige Ardooienaar heeft in de Brugse rechtbank opschorting van straf gekregen voor cyberlokking. Hij kreeg wel een resem voorwaarden opgelegd.

Het gerecht kreeg D.L. in het vizier toen de ouders van een dertienjarig meisje eind juni 2018 naar de politie stapten. Ze hadden berichten onderschept waarin de Ardooienaar vroeg of het meisje eens met hem wou gaan wandelen of zwemmen in de zee. Opvallend genoeg vroeg hij zijn slachtoffer om teenslippers te dragen “omdat hij graag voeten ziet”.

Onderzoek wees uit dat D.L. gelijkaardige feiten pleegde bij in totaal 17 minderjarige meisjes. Met 11 van hen probeerde hij ook concreet af te spreken.

“Hij wou hen masseren en vroeg ook om naaktfoto’s of foto’s van hun voeten door te sturen”, stelde de procureur. “Een van de meisjes bood hij zelfs sigaretten aan om haar voeten en benen aan te mogen raken.”

D.L. werd opgepakt, maar de onderzoeksrechter liet hem gaan onder voorwaarden, zoals begeleiding. Omdat die begeleiding al 2,5 jaar goed verloopt en D.L. nog een blanco strafblad heeft, vroeg de procureur een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden.

De advocaat van D.L. vroeg om enkel voorwaarden op te leggen zonder er een straf aan te koppelen. “Mijn cliënt geeft zijn fouten toe en ziet in dat hij een probleem heeft”, pleitte hij. “Hij voelt zich goed met de begeleiding en wil die verderzetten.

De rechter ging maandag in op dit verzoek. Hij gaf D.L. geen straf, maar wel een resem strikte voorwaarden. Zo moet hij zijn begeleiding verderzetten en mag hij niet langer actief zijn in een jeugdbeweging. Als hij binnen een periode van vijf jaar de voorwaarden schendt of nieuwe feiten pleegt, kan de zaak opnieuw voor de rechter komen en kan hij alsnog een celstraf krijgen. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.