Anderlechtsupporters die Jan Breydelstadion in Brugge bekladden met graffiti krijgen jaar stadionverbod

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een man en een vrouw uit Meise hebben in de Brugse rechtbank een jaar stadionverbod gekregen nadat ze het Jan Breydelstadion en het politiecommissariaat in Brugge bekladden met graffiti. De man kreeg ook nog een werkstraf van 60 uur.

‘Puta Leko’, ‘Mauves Army 03’, ‘Ultra’s RSCA’ en ‘We are RSCA’: de opschriften lieten er weinig twijfel over bestaan wie er in de nacht van 27 op 28 april 2019 de muren van de Noord- en Zuidtribune van het Jan Breydelstadion met graffiti had beklad. Die dag stond in het Jan Breydelstadion de topper van Club Brugge tegen aartsrivaal Anderlecht gepland. Er werden in totaal 24 tags aangebracht. Met de tag ‘ACAB’ ( All Cops Are Bastards, red .) werd ook de politie geviseerd.

Dankzij camera’s met nummerplaatherkenning kon de politie Anderlechtsupporters M.A. (23) en A.V. (20) uit Meise identificeren. De procureur vroeg een werkstraf en een jaar gerechtelijk stadionverbod voor de twee. M.A. drukte zijn spijt uit. “Ik liet me meeslepen in de haat tegen Club Brugge”, stelde hij. “Nu ben ik veel volwassener.” Ook A.V. verklaarde dat zij zich liet meeslepen. “Sinds de feiten heb ik een afkeer van voetbal”, stelde ze.

M.A. kreeg 60 uur werkstraf opgelegd. A.V. kwam weg met de gunst van de opschorting. De twee mogen ook elk een jaar lang geen voetbalstadion meer betreden. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier