Amper 18 en al terecht voor brandstichting in toilet station in Kortrijk

© (Foto GS)
Redactie KW

Een amper 18-jarige jongeman uit Kortrijk stichtte samen met enkele minderjarigen brand in een toilet in het station van Kortrijk. Er hangt hem de minimumstraf van 3 jaar cel of een werkstraf van 100 uren boven het hoofd.

Helemaal op het gemak, met een pet half op het hoofd, zakte Islam M. woensdag naar het gerechtsgebouw in Kortrijk af om zich te verantwoorden voor de nachtelijke brandstichting. In de nacht van 27 op 28 juli had hij samen met enkele minderjarige in het Kortrijkse station brand gesticht in een toilet. Het vuur aan de wc-papierhouder sloeg over op de rest van het toilet.

Een late werknemer merkte de rook op en dankzij een snelle interventie van de brandweer kon grotere schade vermeden worden. Het getroffen toilet liep wel heel wat schade op. Schade die M. ook aan de NMBS zal moeten terugbetalen.

Via het cameranetwerk in het station en de stad konden de verdachten al snel opgespoord worden. M. volgt zijn laatste jaar op de middelbare school. “Ik ben akkoord met een werkstraf. Verder heb ik niets te verklaren”, aldus M. Vonnis op 20 oktober. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.