Ambtenaar Belgisch leger sjoemelt met overuren om naar Pukkelpop te kunnen gaan

© BELGA
Redactie KW

Een 56-jarige man uit Beernem is in beroep veroordeeld tot een boete van 2.000 euro voor gesjoemel met overuren bij het Belgisch leger. Hij gebruikte ze onder meer om naar Pukkelpop te gaan.

De man was verantwoordelijk voor het personeelsbeheer. Tussen 27 maart 20217 en 4 september 2018 zou hij in de computer gesjoemeld hebben met zijn eigen overuren. Zodoende zou hij in die periode zichzelf zo’n 100 overuren hebben toegeëigend die hij onder meer gebruikte om naar Pukkelpop te gaan. Zelf hield de man zijn onschuld staande. Hij meende dat iemand anders in zijn plaats met de uren zou gefoefeld hebben.

Signaal vanuit overheid

In eerste aanleg kreeg hij opschorting van straf, maar het parket ging in beroep. De procureur-generaal vond dat een ambtenaar van de overheid die een systeem meer dan een jaar misbruikt, streng moet gestraft worden. “Dit moet een signaal zijn vanuit de overheid.” Er werd twaalf maanden met uitstel gevorderd. Zelf blijft hij zijn onschuld staande houden, ook al heeft hij de honderd uren intussen terugbetaald. “Wij hebben nooit onze onschuld kunnen bewijzen!” Toch achtte het hof zijn schuld bewezen, maar gaf hem slechts een boete van 2.000 euro. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.