Aldi-klant takelt bediende toe die hem op coronaregels wijst: acht maanden cel

© Getty Images/Tetra images RF
© Getty Images/Tetra images RF
Redactie KW

Een 49-jarige Egyptenaar heeft in de Brugse rechtbank acht maanden effectieve celstraf gekregen voor opzettelijke slagen.

Op 12 augustus vorig jaar wou M.A. met zijn vrouw en twee kinderen de Aldi-winkel in de Grotestraat in De Haan binnengaan. Omwille van de coronapandemie mocht er niet als koppel gewinkeld worden en toen een supermarktmedewerker hem daar aan de ingang attent op maakte, riep M.A. de winkelverantwoordelijke erbij. De man wachtte zijn komst evenwel niet af en probeerde met zijn gezin de winkel binnen te gaan. Toen de medewerker hem dat probeerde te beletten gaf M.A. hem een elleboogstoot in de buik en een vuistslag in het gezicht. Het slachtoffer was hierdoor een dag werkonbekwaam.

M.A. en zijn gezin gingen er meteen vandoor, maar een getuige kon de nummerplaat van zijn wagen noteren. Dat leidde de politie naar een woning in Antwerpen, waar M.A. zich in de kelder had verborgen. Op dat moment was er immers nog een openstaand arrestatiebevel tegen de man, die tegenwoordig in Nederland vertoeft. Hij stond bovendien onder probatievoorwaarden na een eerdere veroordeling. Zijn strafblad telde toen al een tiental veroordelingen.

Volgens de verdediging lag het taalprobleem aan de basis van de feiten en was er bovendien sprake van wettige zelfverdediging. “Mijn cliënt werd zelfs eerst met een winkelkar in de buik geduwd”, pleitte de advocaat van A. “Hij had nog maar een buikoperatie achter de rug. Nu beseft hij dat hij beter ter plaatse was gebleven.”

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.