Agressieve jongeman weigert mondmasker en spuwt richting politieman

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 22-jarige jongeman uit Koksijde liet zich niet zien in de rechtbank van Veurne waar hij terechtstaat wegens het niet-naleven van de coronaregels. Hij weigerde een mondmasker te dragen en spuwde richting de politie.

Het waren andere jongeren die op 24 augustus vorig jaar de politie aanspraken in Koksijde. De jongeren werden even daarvoor door T.P. het pad gekruist die plots tussen hen in het midden liep en zijn mondmasker niet op zette. “Daarbij uitte hij verschillende verwijten naar de jongeren die een politieman aanspraken”, zei de procureur. “Die wilde T.P. interpelleren en hem vragen zijn mondmasker op te zetten. Daarbij gedroeg hij zich weerspannig. Hij bleek weigeren en zei onder meer “kus mijn kloten” en “wil je een pak slaag” tegen de politie.”

“Toen de politieman op de tweewieler hem stapvoets volgde en bleef vragen het mondmasker op te zetten draaide hij zich om en spuwde zowel op de kledij als de valhelm van de politieman. Hij zette pas snel zijn mondmasker op toen hij sirenes hoorde naderen van opgeroepen versterking door de politie. Dit gedrag kan natuurlijk absoluut niet door de beugel. De man heeft nog een blanco strafblad. Ik vorder drie maanden cel.”

T.P. daagde niet op voor zijn proces en zal dus bij verstek veroordeeld worden. Vonnis op 16 april. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.