Afranseling op caféterras in Lombardsijde levert duo elk twintig maanden cel op

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Twee twintigers uit Nieuwpoort hebben in de Brugse rechtbank elk twintig maanden effectieve celstraf gekregen voor een zware knokpartij en poging tot afpersing.

Op 4 augustus 2019 gingen G.M. (24) en K.V. (25) rond vier uur ’s nachts een man te lijf op het terras van café De Wedergeboorte in Lombardsijde. Ze sloegen en schopten het slachtoffer, een 41-jarige man uit Heule, waarop die zich uit de voeten maakte. Een uur later viseerde het duo de man opnieuw. Ze sloegen hem tegen de grond en schopten hem over het hele lichaam. Ze probeerden hun slachtoffer daarbij ook nog af te persen.

‘Uit elkaar halen’

De politie kon G.M. en K.V. in de buurt van de feiten arresteren. Volgens de verdediging was het slachtoffer bij de twee om een joint komen vragen. “Later kwam hij nog eens terug om zwaarder materiaal te vragen waarop mijn cliënt hem vroeg om weg te gaan”, stelde Mathieu Langerock, de advocaat van G.M. “Hierop liep de situatie uit de hand.”

K.V. vroeg tevergeefs de vrijspraak. Naar eigen zeggen probeerde hij zijn kompaan en het slachtoffer enkel uit elkaar te halen. Volgens de rechter hadden de twee evenwel een gelijkwaardig aandeel in de feiten. K.V. en G.M. liepen eerder al veroordelingen op voor geweld. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.