Achttien maanden cel voor duo uit Menen voor overval op medewerker Kringwinkel

© Getty Images
Redactie KW

Een enveloppe van 800 euro. Dat was de buit die twee drugsverslaafde mannen uit Menen op 24 juli konden maken bij de overval op een medewerker van de Kringwinkel die op weg was naar de ING-bank in Menen. Ze konden snel geklist worden en kregen van de rechtbank in Kortrijk een gedeeltelijk voorwaardelijke celstraf van 18 maanden.

Op 24 juli vatten Maaikel D. (31) en Ludovic H. (24) het plan op om een medewerker van de Kringwinkel in de Kortrijkstraat te overvallen terwijl hij de dagopbrengsten naar de bank wat verderop bracht. Alleen durfde H. niet toe te slaan, D. liet zich overhalen om met twee fietsen op de uitkijk te staan.

Bedreiging met een mes

Ludovic H. bedreigde de medewerker met een mes maar die liet zich niet zonder slag of stoot het geld afhandig maken. Hij kon het mes afnemen maar kreeg een slag in het gezicht van de gemaskerde H. Met de gestolen enveloppe zette hij het op een lopen tot bij zijn kompaan. Daarna vluchtten ze samen met de fiets verder.

Tijdens de vlucht schoot de fietsketting van Maaikel D. stuk en kon hij volledig bezweet, al lopend en volledig buiten adem, van de straat geplukt worden. Wat later volgde zijn kompaan.

Sinds hun arrestatie verbleef het duo in de cel. De rechter bedacht Maaikel D. met een effectief deel van 8 maanden, Ludovic H. met 10 maanden effectief. De rest van hun straf van 18 maanden blijft voorwaardelijk als ze zich aan enkele regels houden.

“Moeten breken met drugsmilieu”

“Ze moeten breken met het drugsmilieu”, klonk het. Geldnood door hun drugsverslaving bleek het enige motief om de overval te plegen. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.