https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Achttien maanden cel voor bijzonder agressieve zoon uit De Panne waarvan moeder al driemaal interieur vernieuwde

© JH
© JH
Redactie KW

Een amper 20-jarige jongeman uit De Panne die een waar schrikbewind voert in het huis waar hij met zijn moeder en zussen samenwoont heeft 18 maanden effectieve celstraf en 800 euro boete gekregen. Hij gebruikte verregaand geweld. “Ik vernieuwde al driemaal mijn interieur”, sprak zijn moeder, die 750 euro krijgt.

Op het proces vertelden de moeder en de oudste zus van de 20-jarige T.C. dat ze echt schrik hebben van de jongen, die volledig op het verkeerde pad is geraakt. Moeder A. vroeg de jongeman na de zoveelste woede-uitbarsting te vertrekken.

Het parket hield T.C. ook een tijd in de gaten, omdat hij het afgelopen jaar al een paar feiten verzamelde. Toen hij vorige week weer over de schreef ging werd hij opgepakt en aangehouden. Allicht tot grote opluchting van moeder A. en zus K., die een moedige getuigenis aflegden bij de rechter.

Al driemaal huis vernieuwd

Zij krijgen nu elk een schadevergoeding toegewezen. “Eerder symbolisch om hem een signaal te geven”, zuchtte moeder A. “De schade die hij heeft toegebracht is vele malen groter. Ik heb al driemaal mijn huis moeten vernieuwen.”

“Nu is hij uit huis vertrokken maar regelmatig breekt hij nog binnen om bijvoorbeeld geld te stelen. Het is best dat hij er nu niet meer is, voor onze veiligheid. Maar hij is en blijft mijn zoon en ik wil hem helpen, daarom steun ik hem financieel nog. Ik hoop echt dat hij hulp krijgt maar daarin ben ik ontgoocheld in het gerecht die zijn probleem nooit voldoende hebben aangepakt.”

Jarenlange begeleiding

Met de recente arrestatie van T.C. en het vonnis dat de rechter nu uitsprak lijkt ook het gerecht aan te geven dat ze genoeg hebben van de daden van T.C. De procureur had immers 1 jaar effectief en 400 euro boete geëist, maar de rechter oordeelde strenger en gaf 18 maanden effectief en 800 euro boete.

“Hij sloeg meermaals de inboedel in elkaar thuis en sloeg zijn moeder met zijn platte hand tegen de kaak. Hij trachtte ze ook naar de keel te grijpen maar ze kon dat afweren, ook omdat zus K. tussenbeide kwam. Hij dreigde zijn moeder neer te steken. Daarop kwam K. weer tussenbeide en nam hij haar in een wurggreep.”

“Tijdens een twee incident had zijn 14-jarige zus iets weggenomen in zijn kamer waarop hij alweer ontplofte en haar stampte en vuistslagen in het gezicht gaf. T.C. heeft geen greintje schuldbesef en vult zijn dagen met Playstation spelen en het nemen van allerlei drugs zoals cannabis, speed, cocaïne en XTC. Eigenlijk moet hij jarenlang begeleid worden.”

(JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten