Acht maanden cel voor Knokse thuisverpleegster die bejaarde vrouw besteelt

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een zelfstandig thuisverpleegster uit Knokke heeft in de Brugse rechtbank acht maanden effectieve celstraf gekregen voor een laffe diefstal bij een bejaarde patiënte.

Op 13 januari 2020 kwam het slachtoffer zwaar ten val in haar serviceflat in Dienstencentrum Vivaldi in Brugge. De 84-jarige vrouw bloedde hevig aan het hoofd en drukte de noodknop rond haar hals in. De conciërge was als eerste ter plaatse, waarna ook haar vaste thuisverpleegster, W.D. (45) uit Knokke, arriveerde. Die verwittigde de hulpdiensten om haar naar het ziekenhuis over te brengen.

‘Geschenk van overleden man’

“Terwijl mijn cliënte bloedend op de grond lag en op de ambulance wachtte, haalde de beklaagde nog snel wat kledij in haar slaapkamer”, stelde advocaat Pieterjan Dens. “Ze maakte van die situatie gebruik om de portefeuille van mijn cliënte te stelen, een exemplaar van Louis Vuitton dat zij als geschenk gekregen had van haar echtgenoot, kort voor diens overlijden. Ze was dus van grote emotionele waarde. Er stak 750 euro in.”

Al eerder veroordeeld

De thuisverpleegster haalde het geld uit de portefeuille en dumpte hem in een grasberm. Daags nadien trof het slachtoffer in haar brievenbus een enveloppe aan met 275 euro en excuses van W.D. “Stelen van een bejaarde vrouw die je eigenlijk hoort te helpen, is werkelijk het laagste wat je als mens kan doen”, besloot meester Dens.

W.D., die in het verleden al veroordeeld werd voor gelijkaardige feiten, kwam niet opdagen voor haar proces. Aan het slachtoffer kende de rechter een schadevergoeding toe van 1.975 euro. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.