80 uur werkstraf voor aanval op dj aan Spillebad

De rechter geloofde het verhaal van de beklaagden niet.© Getty Images
De rechter geloofde het verhaal van de beklaagden niet.© Getty Images
Redactie KW

Twee broers uit Roeselare die op 17 mei 2018 aan het Spillebad in Roeselare dj B.V. uit Oostnieuwkerke (Staden) in elkaar sloegen, zijn elk veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en boetes van 400 tot 800 euro. Het meisje dat hem lokte, kreeg dezelfde straf. Een derde minderjarige broer kreeg zijn straf via de jeugdrechter.

De broers waren niet te spreken over de seksueel getinte sms’jes die B. in het verleden nog naar het meisje had gestuurd. Baptiste M. (29) had immers een relatie met het meisje en vatte het plan op om dj B. eens een lesje te leren.

Met de gsm van het meisje regelde hij aan het zwembad een afspraakje. Dat verbaasde B. wel, want hij had al maanden niets meer van haar gehoord en liet haar met rust toen hij hoorde dat ze een vriend had.

Hersenschudding

Toen B. op 17 mei 2018 aan het zwembad arriveerde, zag hij Nikita D. als eerste. Ze lokte hem mee naar de zijkant omdat ze nog een sigaret wou roken. Plots daagde Baptiste M. op en viel B.V. met een stok aan. Wat verderop was ook zijn minderjarige broer en zijn broer Maxime (33) aanwezig.

Het kwam tot slaan en schoppen. B.V. liep een hersenschudding en een gebroken vinger op. “Maar het klopt niet dat het slachtoffer zelf geen slagen heeft uitgedeeld”, klonk het bij de verdediging van Baptiste M. “Hij wilde alleen maar praten. Zijn jongste broer liep achter hem aan waardoor het tot een gevecht kwam.”

Vrijspraak

Volgens broer Maxime deelde hij zelf geen slagen uit en kwam hij zelfs tussen om het gevecht te doen stoppen. Hij vroeg net als Nikita D. de vrijspraak. “Ze wist niet dat er slagen zouden vallen”, aldus haar advocaat. “Ze lachte mee toen de seksueel getinte sms’en werden voorgelezen maar nam het initiatief om de slagen te doen stoppen.”

De rechter was een andere mening toegedaan. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier