60 uren werkstraf voor automobilist uit Harelbeke na verkeersagressie

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Zonder enige reden gaf een 31-jarige automobilist uit Harelbeke dit voorjaar in Kortrijk een andere automobilist enkele rake vuistslagen. Daarom kreeg hij van de rechtbank in Kortrijk een werkstraf van 60 uren. “Misschien kwamen alle opgekropte frustraties door de coronacrisis naar boven?”, zocht hij zelf vertwijfeld naar een oorzaak voor zijn uitbarsting.

Op 21 maart 2022 was het slachtoffer met zijn wagen op weg naar een opleiding. Plots kreeg hij af te rekenen met Igor L., die begon te bumperkleven, zijn grootlichten gebruikte en uiteindelijk zelfs een aanrijding veroorzaakte.

Nog voor het slachtoffer naar een aanrijdingsformulier kon grijpen, trok L. zijn deur open en diende hem enkele rake vuistslagen toe. Daarna wandelde hij gewoon terug naar zijn eigen auto en reed verder. “Levensgevaarlijkgedrag. Een ernstig signaal is nodig”, vond de openbare aanklager.

Emoties en frustraties

L. uitte zijn excuses. “Ik heb mijn lesje geleerd”, vertelde hij aan de rechter. “Emoties en frustraties haalden de bovenhand.” Hij betaalde al een schadevergoeding van 300 euro maar zal nog een resterend bedrag van zo’n 2.000 euro moeten afbetalen. Als hij zijn werkstraf niet of niet volledig uitvoert, volgt een celstraf van 6 maanden. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier