Bruggeling vrijgesproken voor verkrachting verstandelijk beperkte stiefdochter

©Photographer: Andrey Popov iStock
©Photographer: Andrey Popov iStock
Redactie KW

Een 53-jarige Bruggeling is in de rechtbank vrijgesproken voor seksueel misbruik van zijn twaalfjarige stiefdochter. Volgens de rechter valt niet uit te sluiten dat het meisje de feiten verzon.

Op 21 mei 2020 legde de toenmalige partner van R.V. klacht neer wegens belaging en hacking. Naar eigen zeggen liet de man haar niet met rust na de stopzetting van hun relatie. De vrouw uit Kaprijke verklaarde ook dat V. meer interesse vertoonde in haar 12-jarige, verstandelijk beperkte dochter dan in haar.

In een verhoor verklaarde het meisje dat haar stiefvader voortdurend naar porno zat te kijken en dat ze ook seks had met hem. De procureur vroeg 40 maanden cel en wees erop dat R.V. in het verleden al veroordeeld werd voor kindermisbruik. “Zijn eigen dochter en zus dienden ooit klacht tegen hem in”, stelde ze. “De zus omschreef hem als een gevaarlijke pedofiel die bewust vrouwen met jonge kinderen opzoekt.”

R.V. ontkende de aantijgingen met klem. “Mijn cliënt maakte geen geheim van zijn verleden”, pleitte advocaat Stijn Leliaert. “Mogelijk heeft de moeder hierover met haar dochter gesproken en heeft zij hierdoor zaken gefantaseerd.” Leliaert verwees ook naar het gynaecologisch onderzoek, dat geen penetratie aan het licht had gebracht.

Nog volgens Leliaert was er van belaging of hacking geen sprake. R.V. gaf enkel toe dat hij de vrouw ooit eens bij de haren trok toen ze hem had uitgedaagd. Hiervoor kreeg hij maandag 4 maanden cel. De hacking en belaging achtte de rechter niet bewezen. Voor het seksueel misbruik volgde de rechter de stelling van meester Leliaert en gaf hij R.V. het voordeel van de twijfel. (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten