45 dagen rijverbod, examens en boete na ‘ongelukkig’ ongeval aan Euro Shop Roeselare

© LS
Redactie KW

Een 47-jarige automobilist uit Poperinge die op 30 september 2020 ter hoogte van Euro Shop in Roeselare betrokken was bij het verkeersongeval waarbij Nelly Oosterlynck (82) uit Roeselare om het leven kwam, moet zijn auto binnenkort 45 dagen langs de kant laten staan. Dat besliste de Kortrijkse politierechter. Hij moet ook een boete van 2.000 euro betalen en opnieuw slagen voor zijn rij-examens, medische en psychologische proeven.

Zoals wel vaker had Nelly in de tea-room van Euro Shop haar namiddag met vrienden doorgebracht. Toen ze rond 17 uur huiswaarts wilde keren, werd ze langs de drukke Meensesteenweg in Beitem (Roeselare) op het zebrapad aangereden. De vrouw vloog op de motorkap van de Volvo V40 van Steven D. uit Poperinge en liep levensgevaarlijke verwondingen op. Die werden haar 9 dagen later fataal.

“Ik vraag me nog altijd af hoe het mogelijk is dat ik haar niet opmerkte”, vertelde de veertiger tussen zijn tranen door tijdens de pleidooien op de politierechtbank. Nog dagelijks wordt hij op zijn traject van Poperinge naar zijn werkplaats in Roeselare aan het noodlottige ongeval herinnerd. Hij verontschuldigde zich ook uitgebreid bij de zoon en dochter van het slachtoffer. Die bleken, ondanks het blijvende verdriet en pijn door de plotse dood van hun moeder, niet rancuneus.

Stom ongeluk

“Het was een stom ongeluk”, klonk het. “Ook de man moet verder met het besef dat door zijn fout iemand gestorven is. Maar eigenlijk kan het iedereen van ons overkomen. Het is hard dat ons moeder zo plots werd weggerukt. Ze was nog kwiek en had dagelijks met ons contact.”

Openbaar aanklager Tom Janssens had bij het begin van het proces duidelijk gemaakt dat ook hij niet uit was op een zware straf. “Hij reed niet roekeloos, was niet onder invloed van drugs of alcohol. Een straf moet want hij maakte een fout maar laat het mild zijn.” “Hier zijn enkel verliezers”, daar was iedereen het over eens.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.