35-jarige kan het stelen niet laten krijgt opnieuw 27 maanden cel

Redactie KW

Een 35-jarige Bruggeling is in beroep veroordeeld tot 27 maanden cel voor verschillende diefstallen. De dief kan het stelen niet laten en werd vorige maand nog in Brugge voor gelijkaardige feiten ook al veroordeeld tot 37 maanden.

De 35-jarige D.B. komt al van 2006 in aanraking met justitie en stapelde de gevangenisstraffen op met een totaal van om en bij de twaalf jaar. Hij kreeg voor zeven winkeldiefstallen –goed voor 1.000 euro- twee jaar cel. Het ging telkens om sigaretten en vuilniszakken in de Colruyt van Assebroek en Brugge.

Voor de diefstal van een geldkoffer uit een hotel kreeg hij nog eens 2 jaar cel, maar ging tegen de twee vonnissen in beroep om een lichtere straf te vragen. Maar vorige maand kreeg hij in Brugge –ook al voor diefstallen- 37 maanden en intussen werd hij nogmaals veroordeeld, alweer voor diefstallen. “Gebeurde dit 5.000 km verderop, je had geen handjes meer!”, merkte de procureur-generaal op.

“Je leert het niet, je bent blind voor je eigen problematiek! Je steekt je kop in het zand en bent een onverbeterlijke recidivist. Gelukkig zijn er niet teveel zoals u, want anders moesten wij hier zeven op zeven, 24 op 24 uur de rechtbank open houden. Dus de enige oplossing is u van de straat houden!”

Honger

Hij vorderde in plaats van twee keer twee jaar cel, in totaal 37 maanden. D.B. reageerde verbeten: “Zoek maar eens werk als je tien jaar in de gevangenis hebt gezeten! Mijn vrouw en hond hadden honger. Die sigaretten zijn makkelijk te stelen en door te verkopen.”

Zijn vrouw is inmiddels zwanger, maar ook zij zit inmiddels in de gevangenis. Het hof milderde zijn straf wel van twee jaar voor de diefstallen in de Colruyt naar 1 jaar cel. Voor de diefstal van de geldkoffer kreeg hij nog eens 15 maanden cel. In totaal dus goed voor 27 maanden cel.

(OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.