31-jarige Algerijn riskeert 18 maanden cel voor kledingdiefstal bij Brugse boetiek Deleye

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een 31-jarige Algerijn stal op 19 februari kledij bij de Brugse boetiek Deleye. Hiervoor verscheen hij voor de rechtbank van Brugge. Hij riskeert 18 maanden cel.

Het zat Abdelkader T. duidelijk niet mee toen hij op 19 februari de Brugse boetiek Deleye ontvluchtte met negen gestolen kledingstukken in zijn rugzak. Versuft door alcohol en pillen kwam hij amper twintig meter verder met zijn fiets zwaar ten val op een boordsteen. In het ziekenhuis werd vastgesteld dat er voor 889 euro gestolen kledij stak in zijn rugzak, die speciaal was aangepast om diefstallen te plegen.

Alcohol en pillen

Hoewel T. al meermaals veroordeeld werd voor diefstal drong zijn advocaat aan op mildheid. “In volle coronacrisis kwam hij vorig jaar na een lange celstraf op straat terecht”, pleitte meester Michel Simoens. “Hij is illegaal in het land en was dakloos. Aanvankelijk wou hij naar zijn zus in Frankrijk maar zij bezweek aan corona. Mijn cliënt zocht zijn toevlucht in alcohol en pillen en pleegde af en toe diefstallen om te overleven.”

Hij wou eten en drank

Volgens de verdediging was T. helemaal niet van plan om bij Deleye toe te slaan. “Hij wou bij Delhaize eten en drank stelen, maar door zijn roes vergiste hij zich van winkel. Toen hij doorhad dat hij niet in de supermarkt was, stal hij dan maar kleren.” De uitspraak volgt op 21 juni. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.