30 maanden cel voor 24 inbraken en diefstallen in negen maanden tijd

Redactie KW

Een 46-jarige Oostkampenaar heeft in de Brugse rechtbank 30 maanden effectieve celstraf gekregen voor liefst 24 inbraken, diefstallen en pogingen daartoe. Zelfs na zijn voorwaardelijke vrijlating deed de man vrolijk verder.

De politie kon Björn K. in juni vorig jaar klissen nadat hij in mei gefilmd werd tijdens feiten. In zijn woning werden tijdens een huiszoeking tal van gestolen spullen aangetroffen. De man kwam begin november voorwaardelijk vrij, maar pleegde daarna nog enkele inbraken waardoor hij begin december opnieuw achter de tralies belandde.

Leegstaande woningen

K. werd gelinkt aan zestien inbraken, zes pogingen daartoe en drie diefstallen. Tussen 20 februari en 30 november ging hij in leegstaande woningen en op bouwwerven in Oostkamp aan de haal met werkmateriaal, elektrotoestellen en meubels. Hij sloeg ook toe in Zedelgem en Brugge. De rechter achtte hem vrijdag schuldig aan 24 van de 25 feiten.

Ondanks zijn zware strafblad vroeg K. een voorwaardelijke straf. “Hij verloor zijn werk door corona en begon te drinken”, pleitte advocaat Julien Wydoodt. “Hij heeft toen een foute beslissing gemaakt.”

Heling

K. ontkende de feiten van na zijn vrijlating en wees met een beschuldigende vinger naar zijn Oostkampse kompaan Davy M. (38), die hij in de gevangenis had leren kennen. M. beweerde dat hij tijdens de inbraken telkens in de auto bleef wachten. Hij kreeg voor zijn aandeel uiteindelijk een jaar effectieve celstraf opgelegd.

W.M. (43), de voormalige partner van Björn K., kreeg bij verstek zes maanden cel voor heling. De vrouw uit Torhout bood de gestolen spullen telkens te koop aan op 2dehands.be . Naar eigen zeggen had ze schrik van K. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier