2,5 maanden rijverbod na hallucinante achtervolging door politie

© iStock
© iStock
Redactie KW

140 km/u in bebouwde kom, ruim 200 km/u op de E17, inhalen via de pechstrook, een fietser die uit schrik de struiken inreed. Wat een 23-jarige jongeman uit Kortrijk op 29 november 2019 tijdens een achtervolging door de politie uitspookte met zijn auto, was niet fraai. Het leverde hem voor de politierechter een rijverbod van 2,5 maanden en een boete van 1.200 euro op.

De jonge Kortrijkzaan zat in het vizier van de Kortrijkse politie als dealer van cocaïne. Luxereisjes naar Marbella, pronken met grote sommen geld, luxewagens en -kledij en een Rolexhorloge zorgden enkel voor meer argwaan. Uit het onderzoek bleek dat Anthony S. samen met een kompaan Wevelgem vanuit een huurpand in de Kasteelstraat in Kortrijk opereerde. Toen de politie S. na een nieuwe drugstransactie wou arresteren in de Rekkemsestraat in Aalbeke (Kortrijk) vluchtte hij in volle vaart weg.

Hallucinant

Wat volgde was een kilometerslange achtervolging waarbij S. in Marke (Kortrijk) een file rechts inhaalde, in bebouwde kom een snelheid van 140 km/u haalde, in een eenrichtingsstraat ging spookrijden, over het fietspad reed, op de pechstrook van de E17 inhaalde en uiteindelijk aan snelheden boven de 200 km/u Frankrijk kon invluchten. Ondertussen had hij ook al 240 gram cocaïne uit het raam gegooid. “Hallucinant, een kamikazevlucht”, vond de politierechter. “Hij was in paniek en dacht dat hij overvallen werd”, pleitte zijn advocaat. “De agenten die hem wilden arresteren, waren in burger en in een anonieme wagen. Ze trokken een wapen. Uit schrik vluchtte hij weg. Pas toen ze de blauwe zwaailichten in werking stelden, had hij door dat het toch echte agenten waren. Maar toen was het al te laat.”

Weer rijexamen

Als hij na zijn rijverbod opnieuw met de auto zal willen rijden, zal Anthony S. opnieuw moeten slagen voor zijn theoretisch en praktisch rijexamen, medische en psychologische proeven. Voor de drugshandel kreeg hij in september 2020 een celstraf van 35 maanden. Hij verbleef enkele maanden in voorhechtenis. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.