21-jarige vrouw steelt in drie weken tijd voor 1.200 euro aan handtassen en schoenen bij werkgever

Redactie KW

Een 21-jarige vrouw uit Nieuwpoort riskeert een celstraf wegens diefstallen op haar werk. Ze was nauwelijks drie weken aan de slag in de Paris Londres in Koksijde of ze had al voor 1.200 euro aan handtassen en schoenen gestolen.

De vrouw moest zich vrijdag verantwoorden bij de strafrechter in Veurne voor de feiten. “Het gaat om een korte periode”, sprak de procureur. “A.C. werkte in de Paris Londres vanaf 17 maart 2019 tot 7 april toen ze betrapt werd. In die periode stal ze tal van handtassen, schoenen en portefeuilles.”

Het is dankzij Facebook, waar de goederen te koop stonden, dat de feiten ontdekt werden. Bij een huiszoeking werden spullen teruggevonden. “In die korte tijd stal ze voor 1.200 euro aan producten, waarvan ze nog 864 euro moet terugbetalen. Ik vraag zes maanden cel en 1.200 euro boete.”

Afbetalingsplan

De piepjonge A.C liet zich bijstaan door een advocaat. “Ze is eigenlijk heel naïef geweest”, klonk het. “Iemand had haar gezegd dat ze spullen die ze wilde mocht meenemen uit de winkel zolang alle producten genoteerd werden. Dat zou dan later van haar loon worden afgehouden. Maar de gerant wist blijkbaar van niets.”

“Nochtans lag er wel een lijst in haar locker met de producten die ze heeft meegenomen. Ze heeft het nu zeer moeilijk want zowel zij als haar vriend zijn werkloos. Ik vraag een milde straf zodat er voor haar nog perspectief is om werk te vinden.” De vrouw betaalt alles nu ook af, aan 50 euro per maand. Vonnis op 12 maart. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.