21-jarige Nieuwpoortenaar krijgt gunst van opschorting, ondanks cocaïnegebruik dag voor proces

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 21-jarige jongeman uit Nieuwpoort kreeg van de strafrechter de gunst van de opschorting voor het bezit van drugs. Hij krijgt 9 voorwaarden om hem van de drugs af te helpen en dat lijkt nodig. De dag voor E.J. de eerste keer voor de rechter moest verschijnen, gebruikte hij nog cocaïne.

De man werd voor die feiten meteen de levieten gelezen door zijn eigen advocaat. “Ik heb hem zelf meteen gevraagd hoe hij het in zijn hoofd haalde om cocaïne te gebruiken vlak voordat hij naar de rechtbank moest komen!”, sprak zijn advocaat.

“Hij vertelde me dat hij zijn hand had pijn gedaan tegen de muur en een vriend hem gezegd had dat cocaïne zou helpen tegen de pijn. Ik raadde hem aan om de volgende keer toch maar een Perdolan te nemen.”

‘Serieuze inspanning’

E.J. had voor het bezit eerst zes maanden cel en 8.000 euro boete gekregen maar tekende nu verzet aan want hij was niet op de hoogte van zijn proces. Met zijn advocaat bewees hij nu, op die ene stommiteit in april na, dat hij van de drugs af wil raken en daarmee bezig is.

“Er werd gevraagd om drie negatieve urinetesten voor te leggen maar we doen er niet flauw over dat door zijn recente herval in april die niet allemaal negatief zijn. Toch wil hij een serieuze inspanning leveren om er vanaf te raken. Drugsgebruik is een ziekte en dat overwinnen gaat met vallen en opstaan.”

De rechter kende voorwaarden toe om hem van de drugs af te helpen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier