18 maanden voorwaardelijke celstraf voor dertiger die wapen op agenten richtte tijdens huiszoeking bij vriend in Roeselare

Redactie KW

Tijdens een huiszoeking in de woning van een vriend richtte een 32-jarige man uit Roeselare een wapen op drie agenten. Dat het maar om een luchtdrukpistool ging, was niet onmiddellijk duidelijk. De gewapende weerspannigheid en bedreigingen kwamen hem op de rechtbank in Kortrijk op een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden en een boete van 1.400 euro te staan. Hij moet zich wel aan enkele voorwaarden houden.

Op 7 februari 2022 vielen agenten in het kader van een onderzoek een woning in Roeselare binnen. David V. lag er op bed te slapen en sprong recht. Toen de agenten hem verboden naar het toilet te gaan, rukte hij zich los en richtte een wapen op de agenten. Het kostte hen heel wat moeite om V. te overmeesteren.

Schadevergoedingen

“Als er een wapen op jou gericht wordt, heeft dat toch een grote impact”, pleitte advocaat Kurt Vanthuyne in naam van de drie agenten. “Alleszins als een drugsverslaafde zot dat doet.”

Hij verwees daarmee naar de veroordelingen voor drugs die V. al verzamelde. De drie agenten kregen schadevergoedingen van 250 tot 500 euro. Het wapen bleek achteraf ‘maar’ een niet-geladen luchtdrukpistool te zijn.

“Na een relatiebreuk had hij geen woning meer en doolde rond”, aldus advocaat Kris Vincke voor V. “Op het moment van de huiszoeking sliep hij net bij een vriend.” Vandaag verblijft hij in de cel. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier