18 maanden cel voor vrouw uit Koekelare die zelfs eigen familie oplichtte

© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

De 40-jarige Virginie M. uit Koekelare is tot 18 maanden effectieve celstraf veroordeeld wegens tal van feiten van informaticabedrog, fraude en valsheid in geschrifte. Zelfs familieleden werden zonder scrupules opgelicht. Haar echtgenoot moest ook voor de rechtbank komen, maar kreeg de vrijspraak.

De eerste aantijging waarover het Openbaar Ministerie sprak, gaat terug tot november 2017. De ex van Virginie M. zag tot drie keer toe geld van zijn rekening overgeschreven naar twee andere rekeningen. De bedragen kwamen terecht op de bankrekening van Virginie M. uit Koekelare en haar echtgenoot.

Tante en nichtje opgelicht

Een jaar later werd dan weer valsheid in geschrifte gepleegd door de naam van de tante van Virginie M. op te geven om een abonnement bij Orange op te starten, gekoppeld aan een lang contract en bijhorende smartphone. Ook een kopie van de identiteitskaart van de tante werd bijgevoegd zonder haar medeweten. Een andere keer werd dan weer de naam van het nichtje van Virginie M. gebruikt om een abonnement op te starten. De procureur gaf nog tal van voorbeelden van oplichting.

Virginie M. liet verstek op het proces. Haar echtgenoot liet zich vertegenwoordigen door een advocaat. “Het is overduidelijk dat zij hier de grote boosdoener is. Mijn cliënt is vrachtwagenchauffeur en is hele dagen op baan. Hij kent daar allemaal niets van en zij regelt al die zaken. Het was trouwens háár ex die opgelicht was, hé. Mijn cliënt is ongewild mee in het bad getrokken maar heeft hier niets mee te maken”, klonk het pleidooi.

Echtgenoot vrijgesproken

De Veurnse rechter vond verder ook geen bewijzen dat de man er effectief voor iets tussen zat. Hij werd vrijgesproken op basis van twijfel. Virginie M. werd wel schuldig bevonden. Ze kreeg 18 maanden effectieve celstraf. Dat ze haar kat stuurde naar het proces, zal ongetwijfeld invloed hebben gehad. De vrouw kan wel nog verzet aantekenen. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.