https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

18 maanden cel voor Menenaar die groepje vrienden bedreigt op strand in Nieuwpoort

Redactie KW

Een 23-jarige jongeman uit Menen is tot 18 maanden effectieve celstraf veroordeeld wegens diefstal met geweld en bedreigingen op het strand van Nieuwpoort, op 25 augustus.

Beklaagde Johan V. viel dronken een groepje vrienden lastig op het strand nabij de Chagall Beach Bar. Toen het groepje zijn aanwezigheid niet kon smaken en hem vroeg om weg te gaan, stal hij een rugzak van een meisje dat deel uitmaakte van de groep.

Bedreiging met mes

Hij rende richting de zeedijk met de rugzak, maar viel. Het meisje en haar vrienden achtervolgden hem om de rugzak terug te krijgen, maar de beklaagde haalde plots een mes boven. Hij bedreigde de jonge vrouw, zodat ze haar rugzak niet terug zou nemen.

Er ontstond nog een schermutseling met duw- en trekwerk. Daarna kwam gelukkig de politie tussen. De jongeman uit Menen werd gearresteerd en mocht daarna beschikken. Hij werd in snelrecht gedagvaard maar kwam niet opdagen op zijn proces.

Basistarief

Dat lijkt hem nogal zuur op te breken, want de rechtbank hanteerde dan maar het basistarief voor diefstal met geweld en bedreigingen: 18 maanden cel effectief.

Mocht hij komen opdagen zijn en bijvoorbeeld schuldinzicht hebben gehad, was hij ongetwijfeld weggekomen met een lichtere straf. Het wordt afwachten of Johan V. verzet aantekent.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.