18 maanden cel voor drugsverslaafd duo dat aan de haal ging met lege bakken Jupiler

Redactie KW

Twee dertigers uit Izegem zijn elk veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden cel voor een reeks diefstallen van leeggoed, drank, een step of een fiets. Met de opbrengst kochten ze drugs of eten en drinken.

Op 20 september 2020 konden Manolito R. (31) en Tony L.(34) aan warenhuis Colruyt in Izegem op heterdaad betrapt worden terwijl ze drie lege bakken Jupiler en vier pakken colablikjes stalen. De getuige kon L. vastgrijpen maar kreeg een stamp. R. reed weg met een elektrische rolstoel maar kon toch bij de kraag gegrepen worden. Drie dagen later volgde ook zijn kompaan. Sindsdien verbleven beiden in de cel. Verder onderzoek bracht aan het licht dat R. her en der op bestelling stal. Dat was onder meer het geval in warenhuis Delhaize in Ingelmunster, Lidl in Izegem,… Aan het zwembad van Izegem ging hij er ook met een step vandoor en in Ingelmunster met een fietszadel.

In de gevangenis laten beiden, die geen onbekenden zijn voor het gerecht, zich nu begeleiden om van hun drugsverslaving af te geraken. Als ze dat ook na hun vrijlating blijven doen én niets meer mispeuteren, blijft een deel van hun gevangenisstraf voorwaardelijk. De periode van ruim 5 maanden die ze sinds hun arrestatie in de cel zaten, sprak de rechter als effectieve straf uit. De rest blijft voorwaardelijk als ze zich eindelijk voor hun problemen laten begeleiden.(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten